11 μυστικά που πρέπει να κλέψεις από τις καμαριέρες

11 μυστικά που πρέπει να κλέψεις από τις καμαριέρες

Είτε ανήκεις στις παλιές καραβάνες είτε είσαι νέα στο σπορ “καθαρίζω το σπίτι και κουράζομαι”, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα δεν τα κάνεις σωστά. Μπορεί μερικές σου συνήθειες να μην εξυπηρετούν στο σωστό καθάρισμα του χώρου σου. Γι’ αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ.

Πρώτα από όλα συμμαζεύουν
Αυτό που αποδεικνύεται αποτελεσματικό στη δουλειά μιας καμαριέρας, είναι να τακτοποιεί πριν καθαρίσει. Έτσι, έχει ελεύθερο το πεδίο.

Προσέχουν το ξεσκονόπανο
Ιδανικά προτιμούν να έχουν ένα πανί με μικροΐνες. Αν δεν έχουν τέτοιο, τότε ψηφίζουν 100% βαμβακερά πανιά – πχ παλιές μαξιλαροθήκες ή μπλουζάκια.

Βάζουν σημάδια στα σεντόνια
Αν μπλέκεσαι συνέχεια με τα σεντόνια και τα καλύμματα του κρεβατιού, να ξέρεις ότι οι καμαριέρες καθόλου δε μπερδεύονται και αυτό χάρη στις ταμπέλες. Στρώνουν πάντα το κρεβάτι με τρόπο τέτοιο που οι ταμπέλες να είναι κρυμμένες και στο κάτω μέρος. Αν δεν έχουν ταμπέλες τα δικά σου, τότε κάνε ένα σημάδι.

Δεν ξεχνούν τις κουρτίνες
Όταν έρχεται η ώρα της γενικής καθαριότητας, δεν πρέπει να ξεχνάς τις κουρτίνες. Ξεσκόνισε τες με μια πετσέτα για τα χέρια. Όταν τελειώσεις, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις την πετσέτα.

Σκουπίζουν πριν σφουγγαρίσουν
Δεν είναι αυτονόητο. Οι καμαριέρες ξέρουν ότι το να σφουγγαρίσεις πρώτα και μετά να σκουπίσεις, είναι σκέτος μπελάς. Οι τρίχες δεν ξεκολλούν με τίποτα από το πάτωμα, ακόμα και την πιο δυνατή σκούπα να έχεις.

Δίνουν στα καθαριστικά χρόνο
Έλα, πόσες φορές δεν έχεις βιαστεί να σκουπίσεις τις επιφάνειες που έχεις ρίξει καθαριστικό, απλά και μόνο για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα; Δεν είναι, ωστόσο, κάτι που βοηθάει στη σωστή καθαριότητα. Οι καμαριέρες ξέρουν ότι τα καθαριστικά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν αποτελεσματικά. Τώρα το ξέρεις – το θυμήθηκες – και εσύ.

Καθαρίζουν τελευταίο το μπάνιο
Καθαρίζουν πρώτα το υπνοδωμάτιο και μετά προχωρούν στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού. Αφήνουν τελευταίο το μπάνιο, για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μετάδοσης βακτηρίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.ladylike.gr.